Spre rusinea mea, habar nu am traducerea "meseriei" de head-hunter (poate ne ajuta aici Mortyse). Cum ar putea cineva care se ocupa cu asa ceva sa-si faca reclama si sa se promoveze? Uitati ca totusi exista o carte de vizita a unui "head-hunter". Instructiunile de pe ea te sfatuiesc sa citesti informatiile de contact dupa care sa o distrugi mancand-o. Cartea de vizita este 100% comestibila.
11 comentarii:
head hunter is a recruiter of personnel especially at the executive level. does the business card come in different flavours? :)) here's a card! yes thank you, can i get a cherry flavoured one? :))
Traducerea ramane tot "vanator de capete", cu mentiunea "specialist in recrutare". Unii mai folosesc si "vanator de talente", desi termenul e preluat din entertainment... :)
Apropo de specificul cartii de vizita..trebuia sa o incadrezi si la alimentare :))
:)) da, as putea sa o incadrez si la alimentare.
raspunsul asta l-am primit si de la altii - head hunter = angajat intr-o agentie de recrutare
dar
care e scopul distrugerii oricarei probe cum ca l-ai cunoscut pe omul ala. de ce sa mananci cartea de vizita? eu m-am gandit si la alta varianta posibila - vanator de capete in adevaratul sens al cuvantului. un fel de detectiv care trebuie sa dea de urma cuiva. cum mai vedem prin filmele americane (desi cartea asta de vizita e din olanda daca nu ma insel).
doamne fereste sa te caute vreunul din asta!!!!!
au cele mai tembele chestionare posibile!!!
te intreaba prea putin de ce stii sa faci si ii intereseaza prea mult intimitatea ta!!!
a... acum inteleg de ce te "sfatuieste" sa-i mananci cartea de vizita... sa nu-l vanezi tu dupa aceea.
Eh...in Romania probabil unii inteleg putin gresit conceptul de head-hunting, desi chestionarele alea isi au rostul lor. Cam oricine poate sa-si dea seama ce poti face citindu-ti CV-ul si facand un interviu standard, in timp ce specialistii in recrutare te supun unor teste psihologice, ca sa vada ce e cu adevarat in capul tau, ce potential ai.
Cat despre de ce tre' sa mananci cartea de vizita, e un plus de "edge". In general, vanatoarea de "Executives" implica si contactarea persoanelor care deja lucreaza la o companie si sunt valorosi pt. acea companie, de aceea totul se petrece foarte discret, pentru a nu da de stire angajatorului ce se petrece: 1, pentru a nu-i crea probleme celui vanat, 2, pentru a nu ii fi contracarata oferta vanatorului. De aceea, dovezile unui asemenea contact trebuie ascunse...eventual distruse. E ca in spionaj.
cand te intreaba daca te-a atras vreodata sotia/prietena celui mai bun prieten, daca te intreba daca te masturbezi sau daca ai inclinatii homosexuale, cred ca depasesc limita! nu cred ca asta conteaza! in corporatiile mari o gramada de presedinti, vice, si tot felul de executive sunt curvari, homosexuali sau labagii. si-si fac munca bine!
pai poate tocmai de aia te intreaba. sa vada daca ai stofa de presedinte, de sef :) daca te intreba de atractia fata de colege/colegi ...
Nu ii intereseaza daca esti curvar sau nu, ci cat de departe poti merge intr-un obicei nesanatos. Una e sa angajezi un director smecher si capabil, care are niste inclinatii oarecare - pe care, de altfel, cineva mai smecher le poate folosi in avantajul sau - si alta e sa angajezi un individ cu probleme grave, care pot scapa ochiului la prima vedere, dar care ar putea aduce companiei procese de hartuire sau cine stie ce alte belele. E vorba despre conceptul "cine detine mai multa informatie detine mai multa putere". Un head-hunter este sau trebuie sa fie un foarte bun profiler. Chestionarele respective spun multe lucruri... De exemplu, despre amicul nostru diezunubagator, conform reactiei la aceste intrebari, putem trage concluzia superficiala ca este un tip care tine foarte mult la viata lui privata, este foarte teritorial si putin pudibond - caracteristici destul de des intalnite la persoane de sex masculuin de nationalitate romana, medie de varsta 25-30 de ani.
P.S.: M-am jucat. Nu il cunosc. Si se poate sa ma si insel: nu sunt head-hunter sau profiler :)
:) la varsta nu ai ghicit! :)
Trimiteți un comentariu