Your body is your home

Your body is your home. Don't smoke. (Corpul tau e casa ta. Nu fuma.)



Ieri am implinit 3 luni. Trei luni de nefumator. Sunt curios cat voi mai rezista, mai ales ca acum nu mai am dorinta aceea de a-mi demonstra ca pot sa ma impotrivesc corpului meu care ravneste in fiecare secunda dupa inca o tigare. Am trecut de stadiul acela.

Pentru cine nu stie, m-am lasat intr-o zi de fumat. Doar asa... fara absolut nici un motiv, fara psihologi, medicamente, plasturi si fara gume de mestecat. Bucuria celor din jur (inclusiv a cititorilor acestui blog) m-a determinat pana acum sa ma abtin, sa nu mai fumez.



Your body is your home. Don't smoke. (Corpul tau e casa ta. Nu fuma.)



Nu tin minte sa mai fi vazut vreodata campanii anti-fumat care sa asocieze propria casa cu proriul corp. De multe ori m-am gandit ca imaginile cu plamanii negrii plini de gauri, folosite de obicei in reclamele anti-fumat nu-si prea ating scopul pentru ca, desi acestea sunt ingrozitoare, nu e prea simplu sa asociezi imaginea unui plaman sanatos cu cel bolnav. Nu vezi zilnic plamani iar atunci cand ii vezi acestia nu sunt "reali" ci doar poze.

Campania braziliana anti-fumat ne aduce o alta imagine a plamanilor fumatorilor, comparativ cu propria casa. Stim cu totii cum ar trebui sa arate o locuinta (aranjata si curata), de aceea ne socheaza camerele pline de igrasie, cu mobila veche si murdara, rupta si aruncata in toate partile, ca dupa o calamitate naturala. [Apropos de calamitati. Concursul "Cod rosu - noi taxe" e inca in derulare]



Your body is your home. Don't smoke. (Corpul tau e casa ta. Nu fuma.)



Cam asta ar trebui sa fie diferenta intre un plaman sanatos si unul fumator?

Problem downloading?

 
Problem downloading?
Ma enerveaza 'netul. Merge greu si tot pica reteaua. Download-uri nu prea fac eu (spre deloc) dar tot ma enerveaza greutatea cu care merge.

Telefonul si volanul

Safe your life and ours, use a head set.  



Eu nu pot (aproape) niciodata vorbi la telefonul mobil atunci cand sunt la volan. Nu folosesc nici hands-free, pur si simplu nu raspund la telefon. In cazul in care cred ca e o urgenta opresc pe dreapta (daca am cum) sau raspund rapid: "Conduc. E ceva urgent?". Daca e urgenta rog sa astepte putin pana gasesc un loc unde sa stationez.

Mai mult, nu inteleg cum unii pot vorbi la telefonul mobil in plin trafic. Cred ca nu au respect pentru cei din jur. V-ati gandit vreodata ca atunci cand vorbiti pe strada la telefon, in momentul in care incheiati convorbirea trebuie sa va concentrati cateva secunde ca sa va dati seama ce ati facut in minutele convorbirii? La fel si la volan. Nu te poti concentra 100% atat la trafic cat si la dialogul telefonic. Bine, bine... poate voi va puteti folosi mai multe procente din creier decat mine atunci cand radiatiile telefonului isi fac efectul. Sa spunem ca e asa. Trecand peste partea cu concentrarea, cum poti tine telefonul, volanul si schimbatorul de viteze doar in doua maini. Telefonului nu-i dai drumul pentru ca instantaneu ajunge pe la pedale sau pe sub scaun deci raman doua posibilitati: ori nu schimbi viteza (si iti stresezi masina) ori dai drumul la volan (ceea ce e grav). Nicicum nu e bine.

Sunt printre voi oameni care vorbesc la telefonul mobil in timp ce conduc prin traficul infernal al oraselor? Imi spuneti si mie cum si de ce?

Cod rosu - noi taxe, concurs

Cod rosu, cod portocali, cod galben, cod verde, din nou cod portocaliu, cod rosu si asa mai departe. In fiecare an, de fiecare data auzim de codul portocaliu si cel rosu. Dar ce inseamna asta? Nu, nu inseamna gradul de risc al unor zone datorita fenomenelor meteo periculoase, codul rosu arata doar impotenta si incompetenta bravilor nostri conducatori. Lipsa digurilor si barajelor aduce prea multi bani in conturile straine ale unor oameni mai norocosi din fire asa incat merita sacrificate cateva vieti amarate si distruse alte mii de destine.



CONCURS

Propun sa ne implicam activ in bunul mers al tarii si sa le dam cateva idei celor pe care-i platim si imbogatim. Sa inventam o noua taxa in ideea ca banii stransi de la romanii muritori de foame vor fi folositi pentru construirea de diguri si baraje, pentru a evita pe viitor alte dezastre naturale. Normal ca pentru a plati noile taxe (propuse de voi) promitem sa ne adunam in liniste, in sir indian, in fata unui singur ghiseu pentru fi injurati si furati de o femeie recalcitranta.

Ce trebuie sa faceti:

Inventati o noua taxa prin care sa crestem mai mult bugetul de stat si postati-o aici, printr-un comentariu. In cazul in care postati comentarii ca si anonim, semnati-va la sfarsitul comentariului, pentru a va putea acorda premiul!

In fiecare comentariu se va scrie doar o idee de noua taxa. Nu exista limita de comentarii (idei de noi taxe)! De exemplu, daca ai vrea sa introduci 2 noi taxe scrie 2 comentarii, in fiecare comentariu cate o idee.

Exemplu de taxa:

- Taxa pe apa de ploaie (stiu, asta exista deja si in Romania)

- Taxa pe fiecare peste din acvariul propriu (normal, si asta exista deja in Romania)

Durata concursului:

Concursul "Cod rosu - noi taxe" va dura o saptamana. Astfel, puteti sa va ganditi si sa postati ideile de noi taxe pana joi, 7 august 2008, ora 23:59.

Premiu:

1 mouse-pad cu gel de silicon

Desemnarea castigatorului:

Castigatorul concursului "Cod rosu - noi taxe" se va desemna prin tragere la sorti.



Bafta tuturor participantilor cu idei bune. Nu uitati, nu exista limita de comentarii! Cu cat mai multe idei, cu atat mai bine.

Concurs nr. 4

In cateva ore vom da drumul la un nou concurs. Regulile vor fi aproximativ aceleasi ca cele de la concursul trecut.
Am primit plangeri cum ca nelimitarea prin regulament a comentariilor nu e chiar cel mai bun lucru. Am hotarat sa nu limitam numarul de comentarii pentru ca a fost un concurs de idei. Nu-ti vin toate ideile deodata asa ca nu poti spune cuiva sa nu-si mai faca publica o noua idee doar pentru ca a mai avut una inainte. Cine are mai multe idei (fie ele bune sau proaste) merita sa aiba sanse mai mari de castig decat cei care au avut doar o singura idee (fie ea cea mai buna). Modalitatea de acordare a premiilor ramane deocamdata tragerea la sorti pentru a nu da ocazia de comentarii celor care de obicei au suspiciuni in legatura cu corectitudinea concursurilor.
Pana vom da drumul concursului puteti sa va spuneti aici parerea (printr-un comentariu) despre cum ar trebui ele organizate pe viitor.

Real big burgers

 
Bigger. Better. Burger King. Real big burgers.



Cred ca de mai mult de un an de zile nu am mai mancat la un fast-food. E drept, nu pentru ca mancarea cumparata de la fast-fooduri ma imbolnaveste ci pentru simplul fapt ca e mai scump, mai putin si mai jegos decat la restaurant. Mancam si eu cartofi prajiti pana au ajuns sa fie prea prajiti sau prea moi, prea uleiosi, prea jegosi si prea vechi. Am trecut la sandwichuri ("vrajitoare de nisip", cum mai auzeam si mai spuneam si eu prin clasele generale). Si asta pana au devenit prea moi, uleioase, jegoase si prost facute. Salate nu m-am prea riscat niciodata sa mananc pentru ca au marele dezavantaj de a nu se incalzi. Stiind cum sunt facute mancarurile la fast-food, doar caldura poate "astupa" gustul ingrozitor.

Intotdeauna am urat McDonald's si in general fast-foodurile astea capitaliste. Chiar si acum sunt imbracat cu un tricou pe care scrie "Stop McJunk, People and nature - not profits" pe spate fiind scris "There is shit in the Meat", evident cu M-ul celebru de la Mcdonald's. Am pacatuit o singura data, in Grecia, cand am vrut sa-mi cunosc "adversarul" si am muscat si eu o data din mancare marca McDonald's, suparat dupa ce prietena mea si-a cumparat un mini-mini-sandwich la super-super-promotia de 1 euro.

Va sfatuiesc pe toti sa mergeti mai bine sa mancati o ciorba, la un restaurant. E mai sanatos, mai curat si mai ieftin. Un sandwich cumparat de la un fast-food din oras si pe care cu siguranta nu-l poti manca in intregime (din cauza gustului formidabil, nu al marimii) costa si 10 lei. O ciorba poate costa doar 4 lei.



p.s. Oare in reclama asta de la Burger King de ce nu este imaginea unui barbat? S-ar fi potrivit la "Sexul vinde"?

Constructiile si viitorul

Cand am vazut pentru prima data reclamele astea, probabil afectat de recentele mega proiecte ce au distrus spatiile verzi in orasele din Romania, la o prima vedere am crezut ca este o campanie sociala.

Cand m-am uitat mai de aproape am observat ca de fapt se face reclama la o companie de constructii ce lucreaza pentru viitor.




Eu inca nu mi-am facut o parere despre reclama asta. Voi ce ziceti, se potrivesc sau nu imaginile folosite alaturat?

Cutit ascutit



De cate ori v-ati enervat ca nu va taie cutitul?

Comentati si votati reclama