Cod rosu - noi taxe, concurs

Cod rosu, cod portocali, cod galben, cod verde, din nou cod portocaliu, cod rosu si asa mai departe. In fiecare an, de fiecare data auzim de codul portocaliu si cel rosu. Dar ce inseamna asta? Nu, nu inseamna gradul de risc al unor zone datorita fenomenelor meteo periculoase, codul rosu arata doar impotenta si incompetenta bravilor nostri conducatori. Lipsa digurilor si barajelor aduce prea multi bani in conturile straine ale unor oameni mai norocosi din fire asa incat merita sacrificate cateva vieti amarate si distruse alte mii de destine.



CONCURS

Propun sa ne implicam activ in bunul mers al tarii si sa le dam cateva idei celor pe care-i platim si imbogatim. Sa inventam o noua taxa in ideea ca banii stransi de la romanii muritori de foame vor fi folositi pentru construirea de diguri si baraje, pentru a evita pe viitor alte dezastre naturale. Normal ca pentru a plati noile taxe (propuse de voi) promitem sa ne adunam in liniste, in sir indian, in fata unui singur ghiseu pentru fi injurati si furati de o femeie recalcitranta.

Ce trebuie sa faceti:

Inventati o noua taxa prin care sa crestem mai mult bugetul de stat si postati-o aici, printr-un comentariu. In cazul in care postati comentarii ca si anonim, semnati-va la sfarsitul comentariului, pentru a va putea acorda premiul!

In fiecare comentariu se va scrie doar o idee de noua taxa. Nu exista limita de comentarii (idei de noi taxe)! De exemplu, daca ai vrea sa introduci 2 noi taxe scrie 2 comentarii, in fiecare comentariu cate o idee.

Exemplu de taxa:

- Taxa pe apa de ploaie (stiu, asta exista deja si in Romania)

- Taxa pe fiecare peste din acvariul propriu (normal, si asta exista deja in Romania)

Durata concursului:

Concursul "Cod rosu - noi taxe" va dura o saptamana. Astfel, puteti sa va ganditi si sa postati ideile de noi taxe pana joi, 7 august 2008, ora 23:59.

Premiu:

1 mouse-pad cu gel de silicon

Desemnarea castigatorului:

Castigatorul concursului "Cod rosu - noi taxe" se va desemna prin tragere la sorti.



Bafta tuturor participantilor cu idei bune. Nu uitati, nu exista limita de comentarii! Cu cat mai multe idei, cu atat mai bine.

147 comentarii:

Carina spunea...

Exista taxa pe pestisor???

Anonim spunea...

Taxa de aer proaspat - care sa difere in functia de zona in care locuiesti....stai intr-un mediu curat- taxa enorma, stai la Copsa Mica- taxa micutza.

tudor CeMerita.ro spunea...

am uitat sa mentionez si la concursul asta sa va semnati in cazul in care lasati comentarii ca anonimi. altfel cum as putea sa va dau premiu?
anonimul de mai sus e rugat sa se semneze :)

Brylu spunea...

da trajneasca-le de taxe... tu de ce vrei ma sa puna alte taxe, nu le dai idei. moldova nu e lovita in fiecare an de inundatii pentru ca nu sunt taxe destule ci pentru ca e condusa de niste incapabili. la fel ca si restul tarii. de zece ani de zile, in fiecare an apar inundatii ca astea. in tot acest timp nu s-a facut absolut nimic. cu toata compasiunea pentru oamenii care sufera pe urma inundatiilor eu as refuza sa platesc o asemenea taxa.

dar daca tot e concurs propun doua taxe...
o taxa pe lene pe care sa o plateasca toti primarii din tara invers proportional cu realizarile. cu cat mai putine realizari au cu atat sa fie taxa mai mare si
o taxa pe spaga pe care sa o plateasca fiecare primar care fura din alimentele, ratiile si materialele de constructii primite donatii de la fraierii care se lasa miscati de drama oamenilor dar uita ca tot prin puterea lor putea fi evitata.

Ada Angharad spunea...

Taxa pe copii multi. De la al treilea copil, taxa. Asa familiile de o anumita orientare religioasa sau alti minoritari s-ar gandi de 2x inainte de a -si face de cap. S-are atinge 2 scopuri – s-ar folosi anticonceptionale
- nu s-ar mai naste sute de copii fara copilarie, neglijati si nedoriti

Ada Angharad spunea...

Taxa pentru fiecare copil peste 6 ani care nu merge la scoala. Ups, de fapt, asta e deja caz penal, sau cam asa ceva.

Anonim spunea...

1.taxa pentru prostie-daca s-ar plati sa vezi tu PIB atunci!
2.taxa pe barfit-urca PIB-ul!
3.taxa pe manele, egal cum si de unde-sa vezi tu bani stransi!

tudor CeMerita.ro spunea...

TREABA VOASTRA DACA SCRIETI MAI MULTE IDEI DE TAXE INTR-UN COMENTARIU. DOAR O SINGURA DATA SE VA LUA IN CONSIDERARE. DACA VETI SCRIE FIECARE IDEE DE TAXA INTR-UN COMENTARIU SEPARAT SANSELE DE CASTIG SUNT MAI MARI.

Ada Angharad spunea...

Totusi, nu ar fi mai bine sa se propuna taxe fezabile?

tudor CeMerita.ro spunea...

nu ada. si asa mi-e putina frica pentru ca s-ar putea chiar sa bage taxele astea. de ce sa le dam idei fezabile sus-pusilor, sa ne jegmaneasca mai mult, pe banii nostrii?
p.s. totusi, nu ar fi mai bine sa dam idei de taxe la subiectul asta? comentariile putem sa le postam la Spune(ne). M-ati dat peste cap, nu stiu cum voi face cu numerele la tragerea la sorti :p

Ada Angharad spunea...

ok. Taxa pe statul la coada

Ada Angharad spunea...

sau taxa pe decibelii cu care urla tanti de la ghiseu (oricare) la mine

Carti fara pret spunea...

taxa pe nume. Adica te cheama Tudor platesti X lei, te cheama Ioan Y lei depinde de nr de litere din tot numele. :)

Carti fara pret spunea...

in spiritul temei ar tb numita TAXA DE URGENTA si sa se aplice direct proportional cu venitul. sa creasca procentual de la 0,05% la 2% in funcie de venituri!

Carti fara pret spunea...

taxa pe aerul respirat!

Anonim spunea...

taxa de igiena orala. daca te taie durerea cand mergi la stomatolog, platesti de 3 ori mai mult. ;) am I smart or am I smart? :p
[p.s. au astia 3 ani vreme s-o implementeze, numa' bine absolv si eu pana atunci :P]

Anonim spunea...

nu stiu daca m-am exprimat bine: daca te duci in urgenta, cu durere, si se trage concluzia ca o proasta igiena dentara e cauza tuturor nenorocirilor [de multe ori este] ...atunci aplicam...

d1sco spunea...

taxa pe IQ ...fiecare cu cat il duce capu:)) tu cat IQ ai ?:))

d1sco spunea...

taxa pe radiatiile din calculatoru`fiecaruia....cu cat emite radiatii mai puternice cu atat mai mult sa plateasca ca un impozit pt calculator.

Anonim spunea...

Buna ziua! Buna ideea asta cu taxele pentru baraje si diguri, dar ce facem cu parlitii aia de stau la birt in sat in timp ce amaratii de la ISU fac toata muna?!? Eu as propune taxa pe bicicleta! Oricine are o bicicleta sa cumpere o rovigneta pentru a circula! Fara suparare, ca si eu am 2!!!

Anonim spunea...

Buna ziua! Buna ideea asta cu taxele pentru baraje si diguri, dar ce facem cu parlitii aia de stau la birt in sat in timp ce amaratii de la ISU fac toata muna?!? Eu as propune taxa pe bicicleta! Oricine are o bicicleta sa cumpere o rovigneta pentru a circula! Fara suparare, ca si eu am 2!!!
camavla@yahoo.com

camavla spunea...

As pune taxa si pe motoscuter si ATV, dar numai in zonele inundabile!!!

Andrew spunea...

taxa poluare fonica pentru smecherii care umbla cu geamurile deschise la masini cu muzica tare

Cristina DRagomir spunea...

Propun taxa de 50% din spagi ...sa facem odata ceva sa intre si spaga in legalitate(apropo de sinistrati ati vazut la ucraineni corturi ale armatei cu paturi si asternuturi curate, iar casele deja se reconstruiesc...la noi inca se dau declaratii, se fac rugaciuni si calcule..)

d1sco spunea...

taxa pentru viteza la net...ai viteza mare platesti nene taxe !

d1sco spunea...

taxa pentru zgomotul scos de masina si de motocicleta fiecaruia....face zgomot de te scoate din morti platesti taxe .

tlivia spunea...

Cei saraci platesc destule taxe. Ce-ar fi daca s-ar plati o taxa suplimentara pentru cei care deţin mai mult de un singur autoturism pe familie. Adica pe lânga impozitul de rigoare, rovigniete, asigurari sa se mai plateasca o taxa in plus care sa fie utilizată pentru protectia mediului, normal.
Si asa nu sunt locuri de parcare iar traficul in Bucuresti este supraaglomerat.

Anonim spunea...

Taxa pe care alesii nostri ar putea sa o foloseasca ca sa se imbogateasca de pe urma noastra poate fi taxa pe numarul de iubiti/iubite(cu cat ai mai multi/multe cu atat platesti mai mult).

Anonim spunea...

Eu propun taxa pe clickuri de mouse.Asa vom reduce 'poluarea fonica' si vom strange o multime de bani..dar ganditi-va cat as plati ca sa postez comentariul asta..

Anonim spunea...

taxa pt intrarea cainilor in parc, aplicata stapanilor, bineinteles! cred ca in felul acesta ar fi mai putini caini in parc si copii s-ar putea juca in voiea fara teama ca ar fi muscati sau ca ar calca intr-un rahat de caine !

Anonim spunea...

taxa pe nesomn... nu dormi .. vrei sa stai treaz noaptea sa te distrezi? da? taxa atunci :) Si asa vrea statu asta ca toate discotecile sa se inchida la 01:00 AM

Anonim spunea...

stai la bloc ? ai caine, pisica, soarece, flori in casa? taxa... ce ele nu stau intr-un imobil .. sa plateasca si ele, eventual stapanul ca le tine.

Anonim spunea...

Mananci de la fast-food? atunci platesti taxa.. asa lumea nu ar mai manca de acolo si ar fi mai sanatoasa

Anonim spunea...

Ai copil, foarte bine. Nu ai ? platesti taxa.. pai nu trebuie sa creasca si natalitatea la noi in tara ? ca prea a scazut in ultimii ani.

Anonim spunea...

Mergi prin parc, pe stada.. pe proprietate publica ? taxa ... ce, numai masinile sa plateasca taxa ca merg pe strazi? Oamenii de ce nu?!

Anonim spunea...

Nu muncesti ? platesti taxa.. mai trebuie sa se termine o data si cu statu asta acasa.. ca numarul somerilor sa fie mic mic mic..

Anonim spunea...

Iti iei haine de firma ? PLatesti taxa .. de ce sa fi tu mai presus ca altii daca ai bani .. toata lumea la fel :))

Anonim spunea...

Urasti motoarele .. ATV-urile.. masinile sport ? TAXA!!! sa se termine ura asta pentru motociclisti si pentru cei care vor senzatii tari.

Anonim spunea...

Ai talent la desen.. la muzica? TAXA!

Anonim spunea...

Participi la concursuri on-line .. sau de alta natura ? Taxa :)

Anonim spunea...

Tii dieta ? Te duci la sala de fitness? Taxa.

Anonim spunea...

Faci cumparaturi on-line ? Taxa

Anonim spunea...

Organizezi concursuri ? Taxa .

Anonim spunea...

Taxa pe prostie ... ar acoperi cu siguranta deficitul bugetar :D

Anonim spunea...

Ar mai putea fi pusa si rovigneta pentru persoane (in prezent existenta pentru masini) ... fiind nevoite sa'si achite aceasta taxa toate persoanele care sunt oriunde in alta parte inafara localitatii de resedinta

Anonim spunea...

taxa pentru clipit din ochi, sa vedem cine mai clipeste?

Anonim spunea...

taxa pe copiat .. sa vedeti atunci cati repetenti o sa avem in RO

Anonim spunea...

ai iubit? sot? amant? platesti taxa :))

Anonim spunea...

vorbesti pe messenger? taxa nene ..

Anonim spunea...

iti verifici adresa de mail de cel putin 5 ori pe zi ? taxa :)
cred ca aici as cotiza din plin :)

Anonim spunea...

cauti filmulete amuzante pe youtube ? taxa .. prea a luat acel site amploare si intr-un timp destul de mic.

AMENAJARI spunea...

taxa pe spam

AMENAJARI spunea...

taxa pe click

Anonim spunea...

Daca taxa de inmatriculare la masini e in functzie de cat e sau nu de "desteapta" si de poluanta masinutza atunci ar trebui introdusa o taxa pentru fiecare cetatzean in functzie de IQ .. cata prostie emana sau nu (Bianca TM , blanytza@yahoo.com )

Anonim spunea...

taxa de locuit, foarte simplu

Anonim spunea...

Fumezi !? aaaaa, ii imbolnavesti pe cei din jurul tau deci? Taxa :)
cu asta as fi de acord ca mi s-a luat de atata fum de tigara in jurul meu.

Anonim spunea...

Iti ajuti colegii la munca ? Taxa. Pai tu le faci treaba si ei iau acelasi salariu desi treaba lor a fost facuta de alte persoane, asta nu .. asa si-ar vedea fiecare de ceea ce trebuie sa faca conform fisei de post.

Ada Angharad spunea...

Taxa pe sex...

Anonim spunea...

taxa pt cei care beau, fumeaza.. etc la volan.

Anonim spunea...

florin.
taxa de celibat sa se reintroduca,asa crestem si populatia romaniei.

d1sco spunea...

taxa pt puterea masinii...ai masina care nu depaseste 100 km/h platesti taxE

d1sco spunea...

taxa pe siteuri..detii un site care are putini vizitatorii platesti taxa

d1sco spunea...

taxa pentru nr de camere ale casei tale

Anonim spunea...

Taxa pe fiecare click cu mouse'u pe site-urile cu concursuri. Taxa pe fiecare pereche de chiloti schimbata in decursul unei saptamani

Carti fara pret spunea...

taxa pe munca. cine munceste sa plateasca txa pe munca, cine nu munceste, nu plateste!!!

Carti fara pret spunea...

Taxa pe lipsa de activitate sexuala! (asta pentru ca unul a propus taxa pe sex sa saracim noi!!!)

Carti fara pret spunea...

taxa pe comentariu pe blog!

Anonim spunea...

taxa pe nivelul de zgomot produs, taza in functie de mizeria din jur

d1sco spunea...

taxa pe puterea masinii(caii putere) dumneavoastra...

d1sco spunea...

taxa pe greutatea calculatorului sau laptopului

d1sco spunea...

taxa pe vechimea calculatorului

d1sco spunea...

taxa pe marimea monitorului(cati inch are diagonala)

d1sco spunea...

taxa pe nr.de camere alea apartamentului

d1sco spunea...

taxa pe nr.de watts ai sistemului de muzica

d1sco spunea...

taxa pe lungimea patului in care dormiti

Junyor spunea...

taxa pe praful care il rdici cand mergi

Junyor spunea...

taxa pe uitatul la luna

Junyor spunea...

taxa pentru coboratul scarilor

Junyor spunea...

taxa pe urcatul scarilor

Junyor spunea...

taxa pe uzura pneurilor

Junyor spunea...

taxa pe datul cu sutul in minge,

Junyor spunea...

taxa pe uitatul pe geam

Junyor spunea...

taxa ca sufla vantul

Junyor spunea...

taxa ca e frig afara

Junyor spunea...

taxa ca curge apa pe paraul din spatele blocului

Junyor spunea...

taxa ca inghiti in sec

Junyor spunea...

taxa pe batutul cuielor

Junyor spunea...

taxa pe vorbit

Junyor spunea...

taxa pe scris

Junyor spunea...

taxa pe datul din maini

Junyor spunea...

taxa pentru faptul ca ai ban in buzunar

Junyor spunea...

taxa ca deschizi geamul

Junyor spunea...

taxa pentru deschidere/inchiderea usii

Junyor spunea...

taxa pe taiatul unghiilor

Junyor spunea...

taxa pe latratul cainelui din curte

Junyor spunea...

taxa pe firul de par

Junyor spunea...

taxa pe atingere: orice atingere a unui obiect/persoana trebuie sa platesti taxa

Junyor spunea...

taxa pe spalatul vaselor

Junyor spunea...

taxa pe firul de iarba pe care il ai in curte

Junyor spunea...

taxa pe culoare: daca esti imbracat cu rosu platesti o taxa daca esti imbracat in albastru platesti alta taxa

Junyor spunea...

taxa pe gradul de albire/inegrire al dintilor

Junyor spunea...

taxa pe numarul de tantari pe care ii omori

Anonim spunea...

Taxa pentru cei care isi rod unghiile :))

Anonim spunea...

taxa pentru cei care aplauda la spectacole

Anonim spunea...

taxa pentri cei care rad la un banc

Anonim spunea...

taxa pentru cei care joaca fifa, cs.. sau alt joc on-line.

Ada Angharad spunea...

taxa pentru fiecare gresala de gramatica.

Ada Angharad spunea...

Taxa pe cate carti ai in biblioteca.

Ada Angharad spunea...

Taxa pe perioada stata pe WC. Unii se grabesc, dom-le!

d1sco spunea...

taxa pe lungimea penisului :x

d1sco spunea...

taxa pe greutatea sandwishului pe care il savurezi

d1sco spunea...

taxa pe kg pe care le ai

d1sco spunea...

taxa pe inaltimea pe care o ai

d1sco spunea...

taxa pe animale.cresti un animal plateste nene taxe pt el

Anonim spunea...

propun taxa pe aer, chiar si metodologia de calcul este gandita. cei de la ministerul de finante sa calculeze de cate ori respiram pe an, sa ia cam 0,9 lei pe respiratie si sa faca aceasta taxa cu plata in trei transe, cu incetarea platii prin deces.
sper ca cei de la ministerul de finante sa nu citeasca, ca altfel platim ca romanii si alte taxe.

Anonim spunea...

ar mai fi taxa pe mersul pe jos, adica guvernantii sa calculeze numarul de pasi pe care ii facem zilnic si sa ne puna sa ii platim
ar fi misto, nu???!!!

Anonim spunea...

Taxa pentru cei care divorteaza

Anonim spunea...

taxa pe tristete, astfel o vom plati cu zambetul pe buze ...

Anonim spunea...

Taxa pentru topless. Sau macar pentru cele a caror bust ma orbeste instantaneu(cu inteles de groaznic).

Anonim spunea...

Taxa pentru inundatii. Cei carora apele le-au luat casele trebuie sa plateasca taxa pentru asa o "oportunitate".

Anonim spunea...

taxa pentru toti care au cel putin un telefon mobil, ai mai multe telefoane, platesti pentru fiecare telefon cate o taxa, ca prea s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie.

Anonim spunea...

taxa pentru fetele care poarta fusta super mini sau pantaloni stramti .. ca prea au facut barbatii astia contuzii la ochi din cauza lor.

d1sco spunea...

taxa pe deodorantu pe care il folosesti

d1sco spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
d1sco spunea...

taxa pe vechimea calculatorului

d1sco spunea...

tAXa pe marimea la pantof :D io am 47-48:)) am de plata:(

d1sco spunea...

taxa pe caloriile pe care le mananci zilnic.

d1sco spunea...

taxa pe ignore list`u fiecaruia :))

d1sco spunea...

taxa pe nr de contacte din lista fiecaruia de mess ;o

d1sco spunea...

taxa pe vechimea telefonului.

Anonim spunea...

Taxa pentru stranut.

d1sco spunea...

taxa pentru litrii de suc pe kre ii bei

d1sco spunea...

taxa pe ramii din calculator

d1sco spunea...

taxa pe nr. de haine pe care le ai :)

d1sco spunea...

taxa pe pantofii pe care ii ai...numarul :D

d1sco spunea...

taxa pe numarul de camere al apartamentului tau :D

d1sco spunea...

taxa pe nr.de cduri pe care le detii

d1sco spunea...

taxa pe nr.de filme pe care le ai

d1sco spunea...

taxa pe jocurile din calc.pe care le ai

Vavi spunea...

taxa pe penis. esti tare? ai scula? platesti. mai ales ce-i care si-au tatuat un penis mai mare, pe penis. :)) si taxa pe TVA. si taxa pe jucariile din copilarie (daca le mai tii) si taxa pe prostie, si pe invidie, taxa pentru jurnalisti (ca nu-i suport) taxa pentru mama si pentru tata (Esti fericit ca ai parinti? platesti) taxa pentru literele tastate pe internet. astfel se va diminua dependenta de messenger. taxa pentru parul lung. taxa pentru cei din curentul emo. taxa pentru site-urile care incep cu litera "E". taxa pentru cei ce se imbraca in culori stridente. si ultima care-mi vine in minte in toata aberatia, taxa de pipitsa. te dai in zbenga, platesti. fraier-o SI TAXA PE CULOAREA ROZ!

Anonim spunea...

Daca si asa amabilitatea este o calitate pe cale de disparitie pe la noi, m-am gandit ca o taxa care ar pune putinele persoane care mai sunt binevoitoare la plata, dupa fiecare actiune pozitiva fata de altii a acestora, ar extermina odata si ptr totdeauna astfel de gesturi nobile...si pentru ca vor fi putini cei care vor plati taxa, aceasta ar trebui sa aiba o valoare cat mai ridicata...si asa, e cam riscant sa fi catalogat ca o persoana amabila, ptr ca ti se urca toti in cap, si ca sa par egoist, cine e artagos are mai multe de castigat (oare?)

Vlad T.

Anonim spunea...

Taxa pe aerul pe care il respiram. Asta chiar ar fi tare!!!

Anonim spunea...

Ar trebui sa se inventeze si o taxa pentru zgarciti (pentru cei ce au dar n-ar da nici la copiii lor). Ca majoritatea celorlalte taxe sunt mai mult pentru cei care traiesc de pe o zi pe alta.

Oana spunea...

Cred ca cea mai nimerită taxă ar fi cea pe folosirea limbii române. Dragilor, daca s-ar taxa greşelile ar creste bugetul de stat într-un an cu 200%. E de-ajuns să se monitorizeze discuţiile pe Messenger sau să se citească postările pe forumuri, bloguri sau de pe vestitul hi5 şi s-ar îmbogăţi bugetul României. N-ar mai exista palate cu turnuleţe şi nici maşini "bengoase" ... (apropos, n-am nimic cu ele)

tudor CeMerita.ro spunea...

CONCURSUL S-A TERMINAT. IN CURAND TRAGEREA LA SORTI.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.