Concurs design banner

Mazemania a initiat un concurs de design de banner. Cei interesati trebuie sa trimita pana pe 17 iulie 2008 un model de banner marimea 220px pe 220px, pentru  Blogul Sibiu Index, pe adresa de e-mail cblaga@gmail.com. Toate bannerele vor fi publicate pe Blog Sibiu Index iar cel mai votat va fi desemnat bannerul oficial ce va fi prezent pe alte bloguri sibiene si nu numai.
Bafta.

Un click


Ca sa ramanem in aceeasi tema, a grijii soferilor pe sosele, astazi o campanie pentru constientizarea importantei centurii la volan in masina.






One click could change your future. Belt up. Un click iti poate schimba viitorul. Pune-ti centura.




















Drive safe. Arrive safe.



Atentie la biciclisti



Asa ceva cu siguranta ar trebui facut si in Romania. E un joc cu moartea sa circuli cu bicicleta pe drumurile din orase. Eu am rezistat doar 2 saptamani sa merg zilnic cu bicicleta pana la facultate si serviciu, 90% pe drumuri "laturalnice" dar pana la urma am ales viata. In cele 2 saptamani, cateva masini au vrut sa dea intentionat peste mine, pentru ca le-am ocupat drumul, era sa intru in portiera a 2 masini pentru ca soferii nu s-au asigurat inainte sa deschida usa (exact la asta se refera campania de astazi) si mi-am luat destule injuraturi de mama. Nu exista pic de respect in trafic pentru cei ce circula pe 2 roti. Anul trecut, mergand cu motocicleta pe un drum cu limita 30 km/h (noi avand 50 km/h) am fost pur si simplu impinsi pe trotuar de un taximetrist (a vrut sa ne depaseasca iar in momentul in care a ajuns in drept cu noi a intrat pe banda pe care mergeam, ca si cum nu eram acolo), nervos probabil pentru ca nu mergeam pe bordura dintre sosea si trotuar.



Ce credeti ca ar face soferii romani daca ar gasi asa un sticker pe oglinda retrovizoare a propriei masini?

Orbit billboard

Sibiu Capitala Culturala Europeana

Va mai aduceti aminte? Normal. Sibiu Capitala Culturala Europeana. Oras al culturii. Oras al culturilor



Implica-te

Wish I was here. But I’m not. Come visit me and other great shelter dogs.

Urmaresc inca de la inceput campania Nu fi caine. Adopta". E de laudat si apreciat faptul ca o mana de jurnalisti si iubitori de animale au reusit sa aduca viata cainilor comunitari in atentia cetatenilor orasului Sibiu.
In ultimele zile, mai multe articole de pe bloguri citite de mine si sustinute de Eticheta(mea) m-au pus pe ganduri mai mult decat pana acum.
Brylu a recomandat documentarul Earthlings ca fiind un must-see. Earthlings este un documentar de lung metraj despre dependenta absoluta a umanitatii fata de animale (pentru companie, mancare, imbracaminte, si cercetare stiintifica) dar ilustreaza in acelasi timp totala nostra lipsa de respect pentru asa zisii “furnizori ne-umani” (vedeti filmul aici). Eu am incercat sa il vad acum aproape un an dar nu am reusit. De data aceasta l-am vazut in intregime, pe parcursul a doua zile, in mai multe etape (pentru ca nu m-a tinut inima sa-l vad de la cap la coada in aceeasi zi).
Carina si Paula Ionescu scriau zilele trecute despre implicare asa ca eu am decis sa ma implic (alaturi de voi).
Inca de saptamana trecuta ma gandeam la implicare in domeniul asta, in urma unui eveniment mai putin placut. Pe strada, in fata casei mele, 2 copilasi de vreo 6-7 ani fugareau un caine maidanez. Cand il prindeau, unul se punea pe el, il tinea imobilizat de urechi iar celalalt il lovea in repetate randuri, cu toata puterea (si ura) drept intre ochi. Dupa ce il scapau repetau operatiunea.
Deocamdata implicarea asta e doar in faza de idee asa ca inca nu e nimic batut in cuie. As vrea sa acord suport tehnic si financiar campaniei “Nu fi caine. Adopta”. Inca nu am luat legatura cu reprezentantii asociatiei Animal Life. Sper sa le surada ideea. Ma ofer sa obtin sponsorizari de la www.tiparesteacasa.ro si de la alte firme pentru a pune in practica o campanie mai vizibila in ajutorul cainilor comunitari. Cred ca cea mai buna idee ar fi organizarea unui “concurs” de idei de campanii de promovare asa ca sunteti asteptati sa va puneti creativitatea la bataie. Dupa cum am mai spus, deocamdata nu este nimic concret dar vroiam sa aflu si parerea voastra despre ce s-ar putea face.

Carte de vizita - personal trainer

Astazi, o carte de vizita recomandata de Vavi. O carte de vizita ce se poate modela, la fel ca si corpul uman. O carte de vizita a unui antrenor de fitnes.

Lipsa apei

La temperaturile astea ridicate trebuie sa ne hidratam constant. Tot auzim prin media ca trebuie sa bem apa chiar inainte sa ni se faca sete. Dar ne-am gandit vreodata cat de grava e situatia lipsei de apa din unele tari? Un om este dependent de apa dar in multe tari africane si asiatice aceasta lipseste. Proiectul "drinking water" (apa potabila) a incercat sa stimuleze donatiile financiare pentru aceste tari. Astfel, s-au impartit pahare cu imaginea unui copil in fundal. Copilul este foarte slab dar in momentul in care paharul este umplut cu apa, copilul devine din ce in ce mai "gras".

Din aceeasi tema, o campanie mai recenta a celor de la Studio Brussel, a vrut sa atraga atentia asupra lipsei de apa. Campania a pornit de la ideea ca la fiecare 15 secunde un copil moare din cauza lipsei de apa potabila. Dupa cum cu totii stim (dar nu ni se pare important), in emisiunile tv prezentatorii si invitatii au la dispozitie un pahar cu apa. Pe parcusul a trei zile, un copil de culoare a intrat pe platou, in timpul emisiunilor, si a baut apa din paharele prezentatorilor. Nimeni nu a stiut din ce motiv copilul intrerupe emisiunile pentru cateva secunde. Dupa ce s-a facut publica campania "Music for life", in 6 zile s-au strans din donatii peste 3 milioane de euro doar pentru apa potabila. Priviti in filmuletul de mai jos cum a decurs campania.

Gard-creion

Ce-ai zice daca ai avea un gard de genul asta? Cred ca ar fi tare potrivit la intrarea intr-o agentie de publicitate.