Anti-gas Marilyn

Saptamana trecuta am fost la un vernisaj al unei expozitii de pictura in cadrul careia era si o lucrare care o reprezenta pe celebra actrita Marilyn Monroe. Desi a murit in 1962, la doar 36 de ani, inca se mai vorbeste de ea. Actrita a ramas in amintirea tuturor ca fiind un etalon al feminitatii si un sex-simbol al tuturor timpurilor. Dupa 16 ani de cariera la Hollywood, 36 de ani de viata si 46 de ani de la moartea ei, in publicitate inca se mai foloseste imaginea actritei.

Pe numele ei adevarat, Norma Jean, fiica ilegitima, a carei mama a fost internata intr-un spital de nebuni, Marilyn si-a petrecut copilaria in orfelinate, apoi a inceput sa pozeze pentru Playboy, a avut probleme in a memora dialogurile scenariilor, dar s-a dovedit in final o actrita care a marcat istoria cinematografului.
In mai 1962, Monroe si-a facut ultima aparitie publica importanta, cantand Happy Birthday, Mr. President in cadrul unei petreceri televizate, in cinstea presedintelui american John F. Kennedy.
A fost casatorita pe rand cu James Dougherty, in 1942, apoi cu starul de baseball Joe DiMaggio, in 1951, si cu scenaristul Arthur Miller.
De curand a fost vandut un filmulet de 15 minute, in care actrita aparea facand sex, cu suma de 750.000 lire sterline (937.000 euro).


Votati reclama si comentati-o!

2 comentarii:

Calin Blaga spunea...

imaginea lui marylin se foloseste ca idee, asa cum apare si in reclama asta care prezinta o blonda (nu marylin) dar care imita un gest celebru al actritei...doar ca reclama e la un medicament anti-gaze...hmmmm

tudor spunea...

da, se vede clar ca nu e marilyn. gestul este insa identic cu (cred ca) gestul din cea mai cunoscuta poza cu marilyn. dupa mine, au fost destul de indrazneti cu reclama anti-gaze :)