Dacia

Majoritatea romanilor, atunci cand vor sa-si cumpere o masina noua, se gandesc sa nu-si cumpere masina nationala Dacia. Mai intai verifica ofertele marcilor straine si doar apoi, daca preturile sunt prea mari pentru ei, isi indreapta privirile si spre Logan, Sandero sau alte masini marca Dacia. Conceptia romanilor despre munca compatriotilor lor (oare si a lor inclusiv?) este aceeasi - lucru slab.

9 comentarii:

Carti fara pret spunea...

eu am Dacia si inca ultima serie original romaneasca...da Logan si restul sunt deja Renault. Apropo stiati ca nu mai exista nicio masina romaneasca. Dacia, Aro, Oltcit au disparut..... A ramas la Dacia numele si fabrica, dar conceptul, inginerii sunt francezi.

tudor CeMerita.ro spunea...

Chiar si cu concept si ingineri francezi romanii considera dacia tot o masina romaneasca.
mie de aro imi pare rau. pe segmentul ei de piata, cu un investitor bun si oameni creativi si curajosi putea ajunge departe. au iesit pe piata cateva aro faine, decapotabile. pacat ca nu au mers mai departe.

Ada Angharad spunea...

Romanii nu isi iau masini romanesti de fudulie, desi sunt mult mai usor de intretinut si piesele de schimb mai accesibile. Prefera sa ia din vest un second hand prost dar stralucitor sau un ditamai BMW sau Mercedes si apoi face cu inima cand vede cat are de platit impozite si taxe de mediu. Masini babane in plina criza...

Carina spunea...

Din pacate imaginea Dacia nu e grozava la noi. Nu stiu ce sanse au sa schimbe perceptia romanilor. Singurul lor avantaj pare sa fie pretul.

Anonim spunea...

loganul e o masina exact facuta pentru banii platiti. "maybachul" meu pana acum si-a facut datoria. nu stiu sandero cum este, mie mi-a parut putin prea mic. in schimb am fost incantat ca si-au schimbat optica in privinta reviziilor. la ultima revizie am fost surprins de politetea angajatilor si mai surprins cand am fost sunat a doua zi de catre cei de la dacia care-mi cereau parerea in privinta serviciilor oferite
da' cat ii laud tot vreau sa-mi schimb maybachul :))

Anonim spunea...

Pot fi facute din piese de Renault, VW, BMV....sunt asamblate de catre romani. Strainul daca greseste fabricarea/asamblarea-schimba tot blocul care contine defectul, romanul da 2 ciocane, il lipeste ca deh - lasa bah ca mere si-asa!
Si pretul...cam lasa de dorit fata de calitate.

adela mohanu spunea...

Pune o Dacie lângă un Chevrolet să spunem din aceeaşi clasă - deci preţuri comparativ egale. Detaliile fac toată diferenţa - accesorii din plastic de slabă calitate, lipitură proastă la tapet pe lângă geamuri, pedale din metal, la care s-au inventat câteva punctişoare de cauciuc ca să împiedice oarecum alunecarea, după 2 săptămâni butoanele de la aerul condiţionat încep să se blocheze pe o parte... Francezii au vrut o maşină ieftină - şi asta le-a şi ieşit. Nici că puteau nimeri altundeva mai bine.

Vavi spunea...

"Romanii nu isi iau masini romanesti de fudulie" - da bine bah !!! v-ati gandit ca poate chiar nu-mi place cum arata? cum adica nu-mi iau de fudulie? pur si simplu arata ca *@#( in al doilea rand n-am sa dau 8000 de euro pe un logan nou, care nu are atatea dotari ca un second cu cativa ani mai vechi la 6000 de euro, care garantat tine mult mai mult chiar daca are 150.000 de km la bord. iar un logan la 10.000 de euro full option cica, chiar nu-shi merita banii. eu am un vw beetle din 76. nu o dau pe niciun logan nou. loganu' pute. sandero arata nitsel mai bine.

Vavi spunea...

revenind in intarirea afirmatiilor mele ca dacia e de cacat. DA ! E UN PISHAT CACACIOS. comentarii? un prieten de familie si-a parcat-o pentru ca i s-au dus injectoarele. cica-s facute sa tina 100.000 de km. a dracu porcarie nu ? da. bine ... se mai strica... nu-i bai nu? nu. e normal. doar nu o-r tine pentru totdeauna. bagam injectoare noi. :| ... cat? 36 de milioane? cu 36 de milioane imi fac la comanda motor de broasca cu dubla admisie, dubla carburatie, piese sport, 2 litrii, si vro 80 - 100 cai putere care la greutatea masinii sunt multi. Oficial Logan e varzah. am intrat azi intr-un Sandero. plastic ? varzah. am eu plastic de mai multa calitate la broasca, din anii 70. singurul lucru mai bun ca la logan e ca e mai mica. salutare.